پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است
سرخط خبرها

قوزقرنیه چیست؟ | بیماری‌های چشمی را جدی بگیرید

  • کد خبر: ۸۳۶۸۸
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۶
قوزقرنیه چیست؟ | بیماری‌های چشمی را جدی بگیرید
قوز قرنیه یا کراتوکونوس از جمله بیماری‌های مربوط به قرنیه چشم بوده که معمولا در دوران نوجوانی و یا در دهه سوم زندگی ایجاد می‌شود. افرادی که به بیماری قوز قرنیه مبتلا هستند، قرنیه شان نازک شده و معمولا تغییر شکل می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، مریم آشناگر، متخصص چشم به پاره‌ای از پرسش‌های متداول درباره بیماری‌های چشمی پاسخ داد.

وی درباره افرادی که دیابت دارند، گفت: اگر دیابت از نوع ۲ باشد و بعد از سن ۴۰ سالگی شروع شده باشد فرد بیمار باید به محض تشخیص به پزشک متخصص مراجعه کند، ولی اگر فرد کودک بوده و درگیر دیابت نوع ۱ باشد باید ۵ سال پس از شروع بیماری حتما به پزشک مراجعه کند و پس از آن هر سال، حداقل یکبار چشم‌ها باید توسط پزشک بررسی شوند ضمن اینکه حتما باید قند خون هم کنترل شود.

آشناگر درخصوص درمان قوز قرنیه اظهار داشت: این بیماری معمولا در سنین نوجوانی ایجاد می‌شود و پیشرفت آن تا ۳۰ سالگی امتداد می‌یابد که علائم آستیگماتی بالایی دارد.   بیماری در افراد بالای ۴۰ سال معمولا پیشرفت ندارد و اگر فرد از عینک استفاده می‌کند و دیدی متوسط دارد توصیه می‌کنیم همچنان از عینک استفاده کنند، اما اگر دید ضعیفی دارند باید به پزشک مراجعه کنند. اما در سنین پایین‌تر از لیزر‌های مخصوص استفاده می‌کنیم و اگر جواب نداد از عمل‌های دیگری استفاده می‌شود تا پیشرفت آستیگمات کم شود. اگر قوز قرنیه شدید باشد و پیشرفت سریعی داشته باشد و بیمار را بسیار درگیر کند باید از پیوند قرنیه استفاده کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر فردی ۶۰ ساله دچار سکته چشمی شده و طی دو سال ۸۰ درصد بیماری خود را از دست داده باشد گفت: این افراد معمولا انسداد عروق دارند و این سکته در این سنین شایع است. در نوع حاد راه حل‌هایی وجود دارد، اما وقتی بیماری مزمن می‌شود راهکار‌ها کمتر شده و کمتر موثر خواهد بود. ولی بر اساس معاینات شبکیه و ضخامت لکه زرد بینایی تزریق‌هایی درون زجاجیه صورت می‌گیرد تا نو رگ‌زایی کاهش یابد. اگر سکته عروقی باشد تا ۳ تا ۴ سال پس از آغاز بیماری هم می‌توان راهکار درمانی انجام داد. این افراد حتما باید به فوق تخصص شبکیه مراجعه کنند.

وی در پاسخ به پرسش فردی ۴۴ ساله که برخی مواقع اطراف چشم خود حباب و ریسه‌های رنگی می‌بیند و بعد از چندثانیه تصاویر محو و بعد خاکستری می‌شود و دید به طور کامل حدود ۲۰ ثانیه از بین می‌رود و سپس تعادل بدن کاهش می‌یابد گفت: این ویژگی‌ها بیشتر شبیه اختلالات میگرنی است. این فرد اول باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرده و MRI مغز انجام دهد در صورت تشخیص میگرن و دریافت دارو اگر بیمار بهبود نیافت باید به چشم پزشک مراجعه کند.

آشناگر با اشاره به اینکه اکثر انسان‌ها با عبور از ۴۰ سالگی دچار پیرچشمی‌ می‌شوند و لازم است تا از عینک برای مطالعه استفاده کنند درباره بلفاریت و خارش پلک بالای چشم گفت: در این حال شوره‌هایی بر روی پلک و در ریشه مژه‌ها ایجاد می‌شود. برای از بین بردن این حالت هر روز باید چشم‌ها با شامپوی بچه برای یکبار شسته شوند به طوریکه شامپو درون چشم نرود. اگر شوره با این اقدامات برطرف نشد باید هیدورکورتیزون چشمی را روزی یکبار به چشم‌ها بمالند و شب‌ها از پماد تتراسایکلین چشمی استفاده کنند. برای خارش چشم نباید پلک را خاراند، چون خراش‌های ریزی را روی پلک ایجاد می‌کند و سیکل معیوبی را برای ورود به پلک موجب می‌شود. عملکرد نادرست عصب واگ نمی‌تواند موجب درد دائمی پشت چشم شود. برای درمان باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد.

متخصص چشم کشورمان پاسخ به اینکه آیا دید پس از وازکتومی به دلیل پارگی شبکیه و تعویض عدسی چشم قابل برگشت است و آیا امکان پیوند شبکیه وجود دارد؟ گفت: فعلا امکان پیوند شبکیه وجود ندارد و متخصصان در کشور‌های پیشرفته در حال تحقیق بر روی این موضوع هستند. بهترین درمان همان ویترکتومی یا تخلیه زجاجیه است که معمولا بیماران به دلیل مراجعه دیرهنگام پاسخ خوبی از عمل دریافت نمی‌کنند. ولی با این حال بیماران باید تحت نظر پزشک فوق تخصص شبکیه باشند.  

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->