پیش‌بینی هواشناسی امروز (۵ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری توده هوای گرم در کشور تا ۵ روز آینده هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید
سرخط خبرها

قوزقرنیه چیست؟ | بیماری‌های چشمی را جدی بگیرید

  • کد خبر: ۸۳۶۸۸
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۶
قوزقرنیه چیست؟ | بیماری‌های چشمی را جدی بگیرید
قوز قرنیه یا کراتوکونوس از جمله بیماری‌های مربوط به قرنیه چشم بوده که معمولا در دوران نوجوانی و یا در دهه سوم زندگی ایجاد می‌شود. افرادی که به بیماری قوز قرنیه مبتلا هستند، قرنیه شان نازک شده و معمولا تغییر شکل می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، مریم آشناگر، متخصص چشم به پاره‌ای از پرسش‌های متداول درباره بیماری‌های چشمی پاسخ داد.

وی درباره افرادی که دیابت دارند، گفت: اگر دیابت از نوع ۲ باشد و بعد از سن ۴۰ سالگی شروع شده باشد فرد بیمار باید به محض تشخیص به پزشک متخصص مراجعه کند، ولی اگر فرد کودک بوده و درگیر دیابت نوع ۱ باشد باید ۵ سال پس از شروع بیماری حتما به پزشک مراجعه کند و پس از آن هر سال، حداقل یکبار چشم‌ها باید توسط پزشک بررسی شوند ضمن اینکه حتما باید قند خون هم کنترل شود.

آشناگر درخصوص درمان قوز قرنیه اظهار داشت: این بیماری معمولا در سنین نوجوانی ایجاد می‌شود و پیشرفت آن تا ۳۰ سالگی امتداد می‌یابد که علائم آستیگماتی بالایی دارد.   بیماری در افراد بالای ۴۰ سال معمولا پیشرفت ندارد و اگر فرد از عینک استفاده می‌کند و دیدی متوسط دارد توصیه می‌کنیم همچنان از عینک استفاده کنند، اما اگر دید ضعیفی دارند باید به پزشک مراجعه کنند. اما در سنین پایین‌تر از لیزر‌های مخصوص استفاده می‌کنیم و اگر جواب نداد از عمل‌های دیگری استفاده می‌شود تا پیشرفت آستیگمات کم شود. اگر قوز قرنیه شدید باشد و پیشرفت سریعی داشته باشد و بیمار را بسیار درگیر کند باید از پیوند قرنیه استفاده کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر فردی ۶۰ ساله دچار سکته چشمی شده و طی دو سال ۸۰ درصد بیماری خود را از دست داده باشد گفت: این افراد معمولا انسداد عروق دارند و این سکته در این سنین شایع است. در نوع حاد راه حل‌هایی وجود دارد، اما وقتی بیماری مزمن می‌شود راهکار‌ها کمتر شده و کمتر موثر خواهد بود. ولی بر اساس معاینات شبکیه و ضخامت لکه زرد بینایی تزریق‌هایی درون زجاجیه صورت می‌گیرد تا نو رگ‌زایی کاهش یابد. اگر سکته عروقی باشد تا ۳ تا ۴ سال پس از آغاز بیماری هم می‌توان راهکار درمانی انجام داد. این افراد حتما باید به فوق تخصص شبکیه مراجعه کنند.

وی در پاسخ به پرسش فردی ۴۴ ساله که برخی مواقع اطراف چشم خود حباب و ریسه‌های رنگی می‌بیند و بعد از چندثانیه تصاویر محو و بعد خاکستری می‌شود و دید به طور کامل حدود ۲۰ ثانیه از بین می‌رود و سپس تعادل بدن کاهش می‌یابد گفت: این ویژگی‌ها بیشتر شبیه اختلالات میگرنی است. این فرد اول باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرده و MRI مغز انجام دهد در صورت تشخیص میگرن و دریافت دارو اگر بیمار بهبود نیافت باید به چشم پزشک مراجعه کند.

آشناگر با اشاره به اینکه اکثر انسان‌ها با عبور از ۴۰ سالگی دچار پیرچشمی‌ می‌شوند و لازم است تا از عینک برای مطالعه استفاده کنند درباره بلفاریت و خارش پلک بالای چشم گفت: در این حال شوره‌هایی بر روی پلک و در ریشه مژه‌ها ایجاد می‌شود. برای از بین بردن این حالت هر روز باید چشم‌ها با شامپوی بچه برای یکبار شسته شوند به طوریکه شامپو درون چشم نرود. اگر شوره با این اقدامات برطرف نشد باید هیدورکورتیزون چشمی را روزی یکبار به چشم‌ها بمالند و شب‌ها از پماد تتراسایکلین چشمی استفاده کنند. برای خارش چشم نباید پلک را خاراند، چون خراش‌های ریزی را روی پلک ایجاد می‌کند و سیکل معیوبی را برای ورود به پلک موجب می‌شود. عملکرد نادرست عصب واگ نمی‌تواند موجب درد دائمی پشت چشم شود. برای درمان باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد.

متخصص چشم کشورمان پاسخ به اینکه آیا دید پس از وازکتومی به دلیل پارگی شبکیه و تعویض عدسی چشم قابل برگشت است و آیا امکان پیوند شبکیه وجود دارد؟ گفت: فعلا امکان پیوند شبکیه وجود ندارد و متخصصان در کشور‌های پیشرفته در حال تحقیق بر روی این موضوع هستند. بهترین درمان همان ویترکتومی یا تخلیه زجاجیه است که معمولا بیماران به دلیل مراجعه دیرهنگام پاسخ خوبی از عمل دریافت نمی‌کنند. ولی با این حال بیماران باید تحت نظر پزشک فوق تخصص شبکیه باشند.  

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->