سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

قوزقرنیه چیست؟ | بیماری‌های چشمی را جدی بگیرید

  • کد خبر: ۸۳۶۸۸
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۶
قوزقرنیه چیست؟ | بیماری‌های چشمی را جدی بگیرید
قوز قرنیه یا کراتوکونوس از جمله بیماری‌های مربوط به قرنیه چشم بوده که معمولا در دوران نوجوانی و یا در دهه سوم زندگی ایجاد می‌شود. افرادی که به بیماری قوز قرنیه مبتلا هستند، قرنیه شان نازک شده و معمولا تغییر شکل می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، مریم آشناگر، متخصص چشم به پاره‌ای از پرسش‌های متداول درباره بیماری‌های چشمی پاسخ داد.

وی درباره افرادی که دیابت دارند، گفت: اگر دیابت از نوع ۲ باشد و بعد از سن ۴۰ سالگی شروع شده باشد فرد بیمار باید به محض تشخیص به پزشک متخصص مراجعه کند، ولی اگر فرد کودک بوده و درگیر دیابت نوع ۱ باشد باید ۵ سال پس از شروع بیماری حتما به پزشک مراجعه کند و پس از آن هر سال، حداقل یکبار چشم‌ها باید توسط پزشک بررسی شوند ضمن اینکه حتما باید قند خون هم کنترل شود.

آشناگر درخصوص درمان قوز قرنیه اظهار داشت: این بیماری معمولا در سنین نوجوانی ایجاد می‌شود و پیشرفت آن تا ۳۰ سالگی امتداد می‌یابد که علائم آستیگماتی بالایی دارد.   بیماری در افراد بالای ۴۰ سال معمولا پیشرفت ندارد و اگر فرد از عینک استفاده می‌کند و دیدی متوسط دارد توصیه می‌کنیم همچنان از عینک استفاده کنند، اما اگر دید ضعیفی دارند باید به پزشک مراجعه کنند. اما در سنین پایین‌تر از لیزر‌های مخصوص استفاده می‌کنیم و اگر جواب نداد از عمل‌های دیگری استفاده می‌شود تا پیشرفت آستیگمات کم شود. اگر قوز قرنیه شدید باشد و پیشرفت سریعی داشته باشد و بیمار را بسیار درگیر کند باید از پیوند قرنیه استفاده کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر فردی ۶۰ ساله دچار سکته چشمی شده و طی دو سال ۸۰ درصد بیماری خود را از دست داده باشد گفت: این افراد معمولا انسداد عروق دارند و این سکته در این سنین شایع است. در نوع حاد راه حل‌هایی وجود دارد، اما وقتی بیماری مزمن می‌شود راهکار‌ها کمتر شده و کمتر موثر خواهد بود. ولی بر اساس معاینات شبکیه و ضخامت لکه زرد بینایی تزریق‌هایی درون زجاجیه صورت می‌گیرد تا نو رگ‌زایی کاهش یابد. اگر سکته عروقی باشد تا ۳ تا ۴ سال پس از آغاز بیماری هم می‌توان راهکار درمانی انجام داد. این افراد حتما باید به فوق تخصص شبکیه مراجعه کنند.

وی در پاسخ به پرسش فردی ۴۴ ساله که برخی مواقع اطراف چشم خود حباب و ریسه‌های رنگی می‌بیند و بعد از چندثانیه تصاویر محو و بعد خاکستری می‌شود و دید به طور کامل حدود ۲۰ ثانیه از بین می‌رود و سپس تعادل بدن کاهش می‌یابد گفت: این ویژگی‌ها بیشتر شبیه اختلالات میگرنی است. این فرد اول باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرده و MRI مغز انجام دهد در صورت تشخیص میگرن و دریافت دارو اگر بیمار بهبود نیافت باید به چشم پزشک مراجعه کند.

آشناگر با اشاره به اینکه اکثر انسان‌ها با عبور از ۴۰ سالگی دچار پیرچشمی‌ می‌شوند و لازم است تا از عینک برای مطالعه استفاده کنند درباره بلفاریت و خارش پلک بالای چشم گفت: در این حال شوره‌هایی بر روی پلک و در ریشه مژه‌ها ایجاد می‌شود. برای از بین بردن این حالت هر روز باید چشم‌ها با شامپوی بچه برای یکبار شسته شوند به طوریکه شامپو درون چشم نرود. اگر شوره با این اقدامات برطرف نشد باید هیدورکورتیزون چشمی را روزی یکبار به چشم‌ها بمالند و شب‌ها از پماد تتراسایکلین چشمی استفاده کنند. برای خارش چشم نباید پلک را خاراند، چون خراش‌های ریزی را روی پلک ایجاد می‌کند و سیکل معیوبی را برای ورود به پلک موجب می‌شود. عملکرد نادرست عصب واگ نمی‌تواند موجب درد دائمی پشت چشم شود. برای درمان باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد.

متخصص چشم کشورمان پاسخ به اینکه آیا دید پس از وازکتومی به دلیل پارگی شبکیه و تعویض عدسی چشم قابل برگشت است و آیا امکان پیوند شبکیه وجود دارد؟ گفت: فعلا امکان پیوند شبکیه وجود ندارد و متخصصان در کشور‌های پیشرفته در حال تحقیق بر روی این موضوع هستند. بهترین درمان همان ویترکتومی یا تخلیه زجاجیه است که معمولا بیماران به دلیل مراجعه دیرهنگام پاسخ خوبی از عمل دریافت نمی‌کنند. ولی با این حال بیماران باید تحت نظر پزشک فوق تخصص شبکیه باشند.  

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->